The Sound of Music
Sep
6
to Dec 21

The Sound of Music

The Sound of Music er en hjertevarmende musikal om familiebånd og kjærlighet som bygger på den virkelige von Trapp-familien fra Salzburg sin historie i 1938. Med den dystre trusselen fra et styrket Nazi-regime i nabolandet Tyskland som bakteppe, handler The Sound of Music om den klosterutdannede, Maria Rainer, som blir guvernante for enkemannen kaptein Georg von Trapp sine syv barn, og utfordringene det byr på.

Det er ingen musikaler som kan skilte med flere kjente sanger enn nettopp denne livlige og elskede musikalske historien om Maria og von Trapp-familien, som vil glede publikum med sine prisvinnende sanger som blant annet “Do-Re-Mi”, “The Sound of Music”, “Edelweiss”, Climb Every Mountain og mange flere.

En herlig historie med fantastisk musikk som vekker og skaper gode minner og varme følelser hos alle generasjoner! 

ROLLER

Maria Rainer -Lena Kristin Ellingsen

Kaptein Georg Von Trapp -Håvard Bakke

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/the-sound-of-music/forestillinger

View Event →
Sep
17
7:00 PM19:00

Theo Von

Theo Von har ikke bare hatt enorm suksess som stand-up-komiker i 2019, han står også bak en av de raskest voksende komediepodkastene i verden (This Past Weekend) i verden. I salg fra 10. mai kl. 10.00.

OM FORESTILLINGEN

Theo Von ble for alvor oppdaget gjennom verdens største humorpodkast – «The Joe Rogan Experience». Siden har han gjort stor suksess med sine egne, «The King and the Sting» og «This Past Weekend» som er på god vei til å ta igjen forspranget til hans gode venn og kollega Joe Rogan. Han har også bidratt på Joey Diaz’ «The Church of What Happens Now». I 2017 ble han kåret til årets podkastgjest av lytterne av «The Fighter and the Kid».

Som vert for TBS sitt skjult kamera-program «Deal With It» har han blitt et allment kjent navn for mange amerikanere. Hans opptreden på Yahoos serie «Primetime in No Time» - et av de mest sette web-programmene med nesten én million visninger hver dag- har også bidratt til Vons popularitet.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/theo-von/forestillinger

1280x720.jpeg
View Event →
Oct
14
8:00 PM20:00

Heels of Hell

Neste halloween feirer du på Folketeateret!

OM FORESTILLINGEN

Info fra arrangør;

«Heels Of Hell is coming to Europe, The Ultimate HALLOWEEN Tour Hosted by HolyT / DraggedUp / Jinjer Events Bringing some of your most favourite Queens From RuPauls DragRace - More Announcements Coming Soon !!!!!

LINEUP CONFIRMED

SHARON NEEDLES, ALASKA, ADORE DELANO, MIZ CRACKER, LATRICE ROYALE, KENNEDY DAVENPORT & ONE TOP SECRET STAR !!!

Meet and greet begynner kl. 17.45

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/heels-of-hell/forestillinger

HOH-2019-1340x750px.jpg
View Event →
Oct
30
8:00 PM20:00

Daniel Sloss

Etter å ha gjort stor suksess i Oslo og Stavanger i fjor, og på grunn av stor etterspørsel, kommer Skottlands anerkjente og prisvinnende komikeren Daniel Sloss tilbake til Oslo - og denne gangen hos oss!I salg fra 26. februar kl. 10.00

OM FORESTILLINGEN

Daniel Sloss har raskt blitt en av de store internasjonale stand-up-komikerne med sine to suksessfulle Netflix-spesialer Dark og Jigsaw, og utsolgte show over hele verden. Han har opptrådd på ‘Conan’ hele 8 ganger, hatt 11 utsolgte shows på Edinburgh Festival Fringe,9 utsolgte shows på Londons West End, og i tillegg hatt 3 fenomenalt vellykkede shows på off-Broadway i New York.

Sloss sin intelligente humor får publikumet til å føle seg ekstremt normale og samtidig lei seg. Daniel Sloss: X er showet som vil få deg til å le så du gråter, eller kanskje gråte til du ler.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/daniel-sloss/forestillinger

1280x720px.jpg
View Event →
Nov
11
7:00 PM19:00

Svanesjøen med St. Petersburg state Ballet

The Russian Ballet theatre/St. Petersburg State Ballet kommer tilbake til Folketeateret med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.Varighet 2 timer og 20 minutter inkludert to pauser.

OM FORESTILLINGEN

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det Russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteateret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i St. Petersburg, blant annet på Hermitage-teateret i Vinterpalasset og Palace-teateret.

Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky teateret. Det er disse forestillingene som etablerte St. Petersburg som verdens ballettsentrum på slutten av 1800-tallet. Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko.

Primadanserne som kommer til Folketeateret er:

SERGEY KONONENKO

Solist Mariinsky-teater
Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

ANNA VOITINA

Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre
Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/svanesj%C3%B8en-1/forestillinger

1340x750.jpg
View Event →
Dec
21
6:00 PM18:00

Jul med Odd Nordstoga og Det Norske Kammermusikkorkester

Dette blir igjen årets julegåve frå Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester. Vel møtt til høgtidsam og humørfylt julekonsert som osar av god stemning og utsøkt musisering. Det blir garantert god jul!

OM FORESTILLINGEN

Då Odd Nordstoga spelte inn juleplate og drog på juleturné med Det Norske Kammerorkester i fjor var det fyrste gongen Odd hadde sin egen julekonsert, og den blei møtt med fulle hus og knakande gode meldingar over heile landet. Jul og Odd Nordstoga er og har vore kjent og kjært for dei fleste, med Jul i Svingen på NRK, Strålande Jul med Sissel og Odd, og julekonsert på NRK1 med Det Norske Kammerorkester vesle juleftan seier sitt. Men han hadde aldri hatt sin eigen julekonsert før.

Dette blir igjen årets julegåve frå Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester. Vel møtt til høgtidsam og humørfylt julekonsert som osar av god stemning og utsøkt musisering. Det blir garantert god jul!

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/jul-med-odd-nordstoga-og-det-norske-kammermusikkorkester/forestillinger

Bilde 2 Stor.jpg
View Event →
Feb
13
to May 31

Chess

ABBAs Benny Andersson og Björn Ulvaeus sin første musikal blir endelig satt opp i en fullskalaversjon.

Øst møter vest, allianser og lojalitet settes på prøve, og gammelt hat blir til ny kjærlighet! «Chess» er noe så sjeldent som en musikalsk kjærlighets-thriller fra den kalde krigen. I en verden der det internasjonale politiske miljøet står og dirrer, får vi servert en historie om enkeltskjebner som kastes inn i et spill de ikke kan reglene på.

«Chess» var med på å definere musikal- og popsjangeren for en hel generasjon, og byr på en hit-parade uten sidestykke med blant annet “One Night In Bangkok”, “I Know Him So Well” og “Anthem”!

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/chess-1/forestillinger

1340x750_chess_folketeateret.jpg
View Event →
Feb
18
7:30 PM19:30

Whitney Queen of the Night

Whitney–Queen Of The Night. Den internasjonale Whitney Houston-hyllestkonserten kommer endelig til Norge - og hit til Folketeateret.I salg fra 16. mai kl. 10.00!

OM FORESTILLINGEN

18. februar 2020 kan du oppleve den spektakulære feiringen av musikken og livet til en av de mest fremragende sangerinnene gjennom tidene, live her på Folketeateret. 

Forestillingen frontes av hovedrolleinnehaver Elesha Paul Moses, kjent fra Whitney–QueenOf The Night tour, What’s Love Got To Do With It?, The Voice og The X Factor, sammen med et fantastisk band. Den imponerende konsertproduksjonen har turnert i Storbritannia og Europa de 3 siste årene.

Publikum vil få servert nostalgiske hits fra hele Whitneys karriere, inkludert«I Wanna DanceWith Somebody», «One Moment In Time», «I’m Every Woman», «I Will Always Love You»,«My Love Is Your Love», «So Emotional Baby», «Run to You», «Saving All My Love», «HowWill I Know», «Million Dollar Bill», «The Greatest Love Of All»og mange fler.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/whitney-queen-of-the-night/forestillinger

1340x750.jpeg
View Event →
Mar
15
8:00 PM20:00

Russell Howard

I mars neste år får du mulighet til å se en av Storbritannias største komikerstjerner, Russell Howard, her på scenen på Folketeateret!I salg fra 11. mars kl. 09.00!

OM FORESTILLINGEN

Komikeren er for tiden aktuell med Netflix-spesialen «Recalibrate: The Russell Howard Hour» som er sett av over 127 millioner. Den 15. mars 2020 inntar han scenen vår med sin største turné noensinne kalt «Respite».

Sist Russell Howard dro ut på turné satte han blant annet rekord med største stand-up-show noensinne i Kina. Han solgte ut ti forestillinger på rad i Royal Albert Hall og slo dermed Frank Sinatras rekord fra 1977 (som for øvrig ble tangert av Barry Manilow i 1993). Denne gangen besøker han hele fem kontinenter, 24 land og 51 steder.

Presseomtaler:

«One of the world’s top comedians» - The Sunday Times, UK

“Howard has ascended his way to the top of the comedy world” – The New Zealand Herald

“He’s cheecky, he’s charming, and he may be your new favorite British export in a Brexit world” – Time Out, USA

“Internationally renowned stand-up comedian” – Time Out, China


Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/russell-howard/forestillinger

1370x750.jpeg
View Event →

Jun
5
7:30 PM19:30

Svanesjøen med Irina Kolesnikova

Den internasjonalt anerkjente prima ballerinaen Irina Kolesnikova samler St Petersburg Ballett Teaterets stjerner i en trollbindende produksjon av Svanesjøen.

Svanesjøen med Pyotr Ilyich Tchaikovsky's udødelige musikk ble først iscenesatt i St. Petersburg i 1895, og er en av de mest populære ballettproduksjonene i verden. Med sin enestående "ballet blanc", den spektakulære og dramatiske selskapsdansscenen, nydelig musikk og dypt rørende historie, er dette balletten som rager over alle andre. Svanesjøen forteller historien om den unge prinsen Siegfried som blir dypt forelsket i Svaneprinsessen Odette, en ung kvinne som ble forvandlet til en hvit svane av den onde trollmannen Rothbart. Dette er fortellingen om ekte kjærlighet som erobrer alt.

Etter utsolgte sesonger i London, Paris, Sydney og Singapore, gjør det globalt anerkjente St Petersburg Ballet Teateret sin debut i Norge med ballettsensasjonen Svanesjøen, som lover publikum en forestilling som vil bli husket for livet. Ikke til å gå glipp av!

IRINA-1340-750.jpg
View Event →
Jun
2
1:00 PM13:00

The Holy Circus-Elevforestilling

West End Studios presenterer "The Holy Circus", årets store sommerforestilling der alle skolens elever er med.

OM FORESTILLINGEN

Vi følger Nonne Maria Karolina og det strenge klosterskolemiljøet på St.Marie skolen. Når sirkuset kommer til byen klarer ingen holde seg unna. Det blir et fargerikt show med intriger, drømmer og romantikk.

Holy Sirus! This is the greatest show!

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/the-holy-circus/forestillinger

Folketeateret_HolyCircus_222x222.jpg
View Event →
May
26
8:00 PM20:00

No Such Thing As A Fish- "In No Particular Order"

Den prisvinnende podkasten No Such Thing As A Fish, av forskerne bak BBC-programmet QI, kommer til oss den 26. mai med sitt nyeste show ‘In No Particular Order’.

OM FORESTILLINGEN

Podkasten er nå omgjort til et sceneshow, No Such Thing As A Fish – Live, der de tar for seg de mest bisarre, ekstraordinære og hysteriske fakta som eksisterer. Gjengen bak podkasten har allerede opptrådd for utsolgte arenaer over hele verden, inkludert London’s West End og Sydney Opera House.

Den prisvinnende podkasten har over 1 500 000 nedlastninger hver uke, og ble utnevnt til «Best New Podcast» av Apple ved lanseringen i 2014. I 2016 og 2017 var podkasten en av de ti mest nedlastede på iTunes. I senere tid har podkasten blitt forvandlet til «spin-off»-serien No Such Thing as the News, boken The Book of the Year, og nå et liveshow.

Showet inkluderer en live, uredigert podkast-innspilling, og en helt segment hvor teamet diskuterer de merkverdige, vidunderlige tingene som har skjedd med dem i månedene siden de sist var på turné.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/no-such-thing-as-a-fish-in-no-particular-order/forestillinger

NoSuchThing2019_Folketeateret_1920x640px.jpg
View Event →
May
2
to May 4

Dara O Briain- Voice of Reason

Irlands mest suksessfulle eksportvare ved siden av Guinness og whisky kommer tilbake til Folketeateret!I salg fra 1. august kl. 09.00

OM FORESTILLINGEN

Komikeren og programlederen Dara O ́Briain har i årevis blitt kalt ”Englands mest populære ire,” og har vært fast inventar på Live at the Apollo minst like lenge. Hans sylskarpe kommentarer, hans humoristiske intelligens og hans egne, underfundige måte å se på samfunnet rundt oss, har gjort Dara O ́Briain til en av verdens mest populære komikere. Siden 2005 har han hatt Jon Almaas sin rolle i BBC-programmet”Mock the Week” og han er naturlig nok en hyppig gjest på de populære programmene QI og Would I Lie To You på samme kanal.

DaraObriain2019_FacebookCover_828x315px_Oslo.jpg
View Event →
Apr
24
8:00 PM20:00

RuPaul`s Drag Race Werq the World Tour

RuPaul´s Drag Race kommer tilbake den 24- april 2019, med et helt nytt show!I salg fra 19. desember kl. 10.00.Ingen aldersgrense, men vi anbefaler at barn kommer i følge med voksne.

OM FORESTILLINGEN

The Official RuPaul’s Drag Race World Tour returns with an all new production for 2019! Mission leader Michelle Visage takes voyagers on a journey to save the universe with the help of her intergalactic queens including Aquaria, Kameron Michaels, Asia O’Hara, Kim Chi, Naomi Smalls, Monét X Change and VioletChachki!

Info om Meet and greet. 
Enjoy a private meet and mingle with the space queens before the show! Includes a customized VIP Galaxy Pass and a seat in the first few rows of the Ship. Guests must arrive by 6PM.

WTW-Oslo-222x222.jpg
View Event →
Apr
7
8:00 PM20:00

Kevin Bridges

Skottlands største humoreksport, Kevin Bridges, er nå tilbake med det nye, kritikerroste showet, logisk nok kalt «The Brand New Tour». Etter å ha spilt for hele 19 utsolgte hus på det ikoniske spillestedet The Hydro i hjembyen Glasgow tar han nå med showet på veien til resten av Europa og Norge.I salg fra 25. oktober kl. 10.00

OM FORESTILLINGEN

«Kevin Bridges er britenes «wonderboy» innen stand-up. Han sluttet på skolen som 16-åring for å gjøre det på fulltid og har fått en kometkarriere siden. Vi håper publikum kjenner sin besøkelsestid når mannen som vant prisen for «Fastest Selling Ticket of the year» kommer til Europa for første gang på nesten 5 år»

KevinBridges2019_Folketeateret_1340x750px.jpg
View Event →
Apr
2
to Apr 3

Eddie Izzard

EDDIE IZZARD er i ferd med å ta seg ut i universet igjen når han nå introduserer oss for sin nye internasjonale stand-up-turné ‘WUNDERBAR’. Den 2. april går han på på scenen her på Folketeateret.

OM FORESTILLINGEN

Det er nå fem år siden hans forrige stand-up-turné FORCE MAJEURE lagde historie i komedieverden etter å ha spilt i 45 land, inkludert alle 50 amerikanske stater og på fire forskjellige språk, noe som gjør det til det mest omfattende komedieshowet noen gang. EDDIE er nå tilbake til sine røtter med et helt nytt, personlig show som tar for seg Eddies unike og surrealistiske syn på livet, kjærligheten, historie og hans ‘’teorier om universet’’.

Showet gjennomføres på engelsk.

EddieIzzard2019_Folketeateret_1340x750px_v2.jpg
View Event →
Mar
25
8:00 PM20:00

Trixie Mattel- Skinny Legend

Trixie Mattel, vinneren av RuPaul´s Drag Race: All Stars 3, kommer hit til Folketeateret 25. mars 2019 med sitt helt nye show; Skinny Legend.

OM FORESTILLINGEN

Trixie Mattel is an American Drag Queen who been charming audiences for years with her unmatched performance style, razor-sharp reads, and off-color comedy as a dazzling host and emcee personality. 

Oslo Instagram.jpg
View Event →
Mar
18
7:30 PM19:30

Folketeaterets 10 års Jubileumsshow!

Heine Totland blir kveldens konferansier, og sammen med bl.a. Solveig Kringlebotn, Heidi Gjermundsen Broch, Siren Jørgensen, Espen Grjotheim, Håvard Bakke og et stort orkester og ensemble, vil han lose oss gjennom et variert utvalg fra musikalene som har gått på Folketeateret siden åpningen i 2009.

Selv om det er mange som må inviteres til en slik festaften, har vi klart å holde unna et begrenset antall billetter som vi kan slippe for salg. I tillegg til jubileumsshowet, serverer vi bobler og fingermat til alle i forkant av forestillingen og forfriskninger i pausen.

Ikke gå glipp av denne sjansen til å sikre deg billetter til dette helt unike showet! One night only!

View Event →
Feb
26
8:00 PM20:00

Dylan Moran- DR COSMOS

Dylan Moran kommer hit til Folketeateret med sin helt nye verdensturné Dr. Cosmos. Folketeateret blir første stoppested i Norge.

OM FORESTILLINGEN

Moran er en av de beste komikerne fra hans generasjon og har flere ganger blitt kalt en komikkens Oscar Wilde. Hans unike betraktninger rundt temaer som kjærlighet, politikk, elendighet og livets hverdagslige absurditeter, tvinnes sammen og serveres med en nærmest poetisk fremførelse skrudd sammen med den vittige om enn uttrykksløse humor som han har blitt så kjent for. Vi kan love en uforglemmelig reise inn i hans tolkninger av verden, hvor latteren sitter uventet på lur bak de mange vridningene i historiene hans.

0dvEj41A.jpeg
View Event →
Feb
22
2:30 PM14:30

Sarah Millican

Den prisvinnende komikeren og forfatteren Sarah Millican drar på sin aller første Europaturné og besøker oss på Folketeateret den 10. Mars 2019.I salg fra 20. juli!

OM FORESTILLINGEN

Sarah Millican tar med seg sitt splitter nye stand-up-show ‘Control Enthusiast’ på veien, og du vil lære litt og annet om både road rage, promping i sykehusbukser, hvordan fiske etter komplimenter, hva som kan oppstå når man prøver en ny BH, samt tips til truseshopping og hvordan snakke medbutikkassistenter.

Morsomt, ærlig og forfriskende snuskete!

SarahMillican2019_Folketeateret_1920x350px.jpg
View Event →
God Jul og Fagott Nyttår
Dec
3
9:00 PM21:00

God Jul og Fagott Nyttår

Oslo Fagottkor er tilbake på Folketeateret! I kjent stil inviterer fagottene til en festforestilling fullstappet av juleglitter, bjelleklang og salig ufred

OM FORESTILLINGEN

I blankpussede sko og høye hæler, med store parykker og små hemninger, fremfører de vakker musikk og ellevill humor akkompagnert av et 12-personers orkester. Som alltid lover de gåsehud der du minst venter det.

View Event →
Svaensjøen
Nov
12
7:00 PM19:00

Svaensjøen

Saint Petersburg State Ballett

Saint Petersburg State Ballett kommer til Folketeateret med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.

Saint Petersburg State Ballett

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteateret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i Saint Petersburg, blant annet på Eremitasje-teateret i Vinterpalasset og Palace teateret.

Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky teateret. Det er disse forestillingene som etablerte Saint Petersburg som verdens ballettsentrum på slutten av 1800-tallet.

Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (Danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko. 

Prima dansere

Prima danserne som kommer til Folketeateret er:

SERGEY KONONENKO

Solist Mariinsky-teater

Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

 

ALEXANDER VOITIN

Solist St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

ANNA VOITINA

Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

Sergey Kononenko er blant verdens fremste ballettdansere. Han var spesielt invitert for å opptre for Danmarks Dronning Margrethe II under en gallaforestilling for henne i København i 2011. Han var også blant de utvalgte ballettdanserne som fikk opptre under avslutningsseremonien av OL i 2014. Han har vært hoveddanser i Mariinsky Theatre of St.Petersburg i en årrekke.

SVANESJØEN

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det Russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Musikk: Pjotr Illitsj Tsjajkovskij, Koreografi: Marius Petipa
Arrangør: Performing Artist Producer AS.

 

View Event →
Amanda Knox- Truth Matters
Oct
22
7:30 PM19:30

Amanda Knox- Truth Matters

Historien om Amanda Knox delte en hel verden – var hun skyldig eller uskyldig? Hun var en helt vanlig, amerikansk collegestudent som flyttet til italienske Perugia for å studere språk. En formiddag i november 2007 ble hele verdenen hennes snudd på hodet da hun kom hjem og fant ytterdøren brutt opp, vinduer knust og blod på badet. Da politiet kom sparket de inn døren til soverommet som tilhørte Amandas britiske romkamerat og fant venninnen brutalt knivdrept.

Mistanken ble raskt rettet mot Amanda og hennes italienske kjæreste. Det var innledningen til et syv år langt mareritt som varte helt til Knox tilslutt ble frikjent av Italias høyeste domstol. Den 22. oktober kommer hun til Oslo og Folketeateret for å fortelle sin skjebnesvangre historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.

View Event →
Oct
8
7:30 PM19:30

The Tallest Man on Earth

The Tallest Man on Earth har tidligere besøkt Norge ved flere anledninger. Da han gjestet Rockefeller i 2013 var etterspørselen så stor at konserten måtte flyttes til Sentrum Scene. I 2015 var han tilbake og spilte for fulle hus på Rockefeller og i Operaen. For førstnevnte ga Musikknyheter 8 av 10 mulige. Året etter returnerte han og holdt konserter i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Med gitaren og sin gjenkjennelige stemme kan musikken til The Tallest Man on Earth best beskrives som indie folk, og han sammenliknes med storheter som Bob Dylan, Bon Iver, Fleet Foxes og Father John Misty.

Det har vært stor etterspørsel etter The Tallest Man on Earth, og det er derfor en stor glede å endelig hente han tilbake til Norge. -Sier konsertarrangør MarkVaughn i Friction.

Bird Sees Solid Ground Artwork_preview (1) - Kopi.jpeg
View Event →
Jo Koy- Break the Mould Tour
Oct
2
7:30 PM19:30

Jo Koy- Break the Mould Tour

Jo Koy legger ut på europaturné i høst med sitt nyeste stand-up-show, «Break The Mold Tour», og første stopp på turneen er her på Folketeateret i Oslo den 2. oktober.

Koy har kommet en lang vei siden hans beskjedne begynnelse på en kafé i Las Vegas. Han har nå utviklet seg til å bli en av de fremste stand-up-komikerne i verden og selger ut komedieklubber og teatre over hele verden med sin smittsomme og eksplosive energi på scenen. Jo Koy henter mye inspirasjon fra sin familie, spesielt sin sønn, og alt av hans materiale har en universell appell.

I 2005 fikk Jo Koy muligheten til å opptre på The Tonight Show with Jay Leno, der han var en av få komikere som fikk stående ovasjon. Siden da har Jo Koy hatt to høyt rangerte og vellykede komediespesialer på Comedy Central, Don’t Make Him Angry og Lights Out. I 2017 slapp han sin tredje komediespesial, Jo Koy: Live From Seattle på Netflix. Han har også opptrådd på blant annet The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel Live og The Late Late Show with James Corden.

View Event →
Bruce Dickinson- Spoken Word
Sep
11
7:30 PM19:30

Bruce Dickinson- Spoken Word

OM FORESTILLINGEN

11.September inntar selveste Bruce Dickinson Folketeateret med sin «Spoken Word» forestilling. 
Legendarisk frontfigur i et av verdens største rockeband, Iron Maiden - og pilot, grunder, ølbrygger, fekter, forfatter. 
Bruce deler fascinerende historier fra sin karriere, servert med karisma og humor - og tar imot spørsmål fra salen. 

Billett kr 666.- + gebyr inkluderer signert utgave av Bruce`s selvbiografi, nominert årets bok i UK. 
Èn bok pr billett.

View Event →
Sep
10
8:00 PM20:00

Blame it on Bianca Del Rio

BiancaDelRio-BlameItOn-Oslo-Square_preview.jpeg

KJØP BILLETTER

Meet and Greet: 17:45

General Admission: 19:00

Show start: 20:00

BIANCA'S GUILTY VIP PACKAGE – 1500 KR (exclusive of fees/charges)

• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Bianca's "GUILTY" Section * 
• Includes a Ticket in the best view seats determined by the venue • One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio! 
• Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio • Signing-Off - Each VIP Guest Will Receive an Autographed, Limited Edition "Blame It On Bianca Del Rio" Tour Poster
• Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
• Essential Bianca Del Rio VIP Merchandise • One VIP Gift Item Created Exclusively For VIP Package Purchasers
• One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard * Venue seating configurations can vary market-by-market

BIANCA'S INNOCENT VIP PACKAGE- 765 KR (exclusive of fees/charges)

• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Bianca's "Innocent" Section * 
• One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio! 
• Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio
• Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
• Essential Bianca Del Rio VIP Merchandise
• One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard * Venue seating configurations

View Event →
Operafantomet har endelig kommet hjem
Sep
7
to Dec 31

Operafantomet har endelig kommet hjem

Operafantomet har endelig kommet hjem

Premiere 7. september 2018!

The Phantom of the Opera er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om å lengte etter kjærlighet. I handlingens sentrum står det mystiske og ensomme operafantomet på operaen i Paris, og hans besettelse av ballettdanserinnen Christine Daaé.

Andrew Lloyd Webbers følelsesladde musikk har gjort at The Phantom Of the Opera i dag er en av verdens mest populære musikaler. Siden urpremieren i London 1986 har den blitt sett av over 140 millioner mennesker i 30 land. Nå er tiden endelig kommet til Norge, og til Oslo sitt svar på Broadway: Folketeateret. Det er på tide at det norske publikummet får nyte The Phantom of the Opera sin dramatiske historie og storhet!

Forestillingen spilles på norsk.

For spilleplan og kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
Jun
16
9:00 PM21:00

RuPaul`s Drag Race

Melding fra RuPaul´s Drag Race:

Your favorite drag stars return with a fierce new show for 2018 in The Official RuPaul’s Drag Race World Tour! Hosted by Shangela with sickening performances by Katya Kim Chi, Latrice Royale, Sharon Needles, Violet Chachki, Valentina and a surprise guest from the all new 10th season!”

RP3.jpg
View Event →
Stephen Lynch
Jun
7
7:30 PM19:30

Stephen Lynch

Komiker og musikker STEPHEN LYNCH, også kjent som «the Beyonce of Scandinavia» kommer til Oslo med turneen «The My Old Heart Tour»

Stephen Lynch tar med seg sin nyeste turné «THE MY OLD HEART TOUR» til Norge. Torsdag 7. juni vil han opptre på Folketeateret i Oslo. Billetter i salg 16. februar via www.acomicsoul.com og www.billettportalen.no. «Det er nesten 10 år siden Broadway-stjernen Stephen Lynch tok turen til Norge med sin kombinasjon av stand-up og visesang så dette gleder vi oss stort til! Stephen Lynch har provosert, forundret og underholdt for fulle hus verden rundt og endelig er det Norge sin tur igjen», sier Sindre Pernell Nordby fra arrangøren A Comic Soul. 

View Event →
May
9
7:30 PM19:30

My Favorite murder Live

My Favorite Murder dreier seg om noe så usannsynlig som en podcast om kriminalkomedie. Bak står stand-up komikeren og TV-skribenten Karen Kilgariff, som blant annet har vært hovedforfatter på Ellen DeGeneres show, og TV-personlighet og programleder for the Cooking Channel, Georgia Hardstark. 

Med denne podcasten har de amerikanske damene slått tidligere nedlastningsrekorder og utløst en entusiastisk og hengiven “Murderino”-fanbase som løp mann av huse for den landsdekkende turnéen deres i vår.

Hver uke tar Kilgariff og Hardstark opp krimhistorier fra virkeligheten, alt fra obskure seriemordere fra 1500-tallet til kjente monster som Ted Bundy. De balanserer komedie med innsikt, snakker ofte om egne utfordringer og deres fanskare har bidratt til showets enorme popularitet. Showet er fascinerende og lettbeint – og absolutt avhengighetsskapende.

Showet figurerer jenvlig på iTunes 10 på topp Comedy Podcast chart, og My Favorite Murder har blant annet blitt omtalt i Entertainment Weekly og The Rolling Stone magazine.

-“My Favorite Murder” startet med at Karen Kilgariff og Georgia Hardstark jobbet seg gjennom egen frykt. Nå er det blitt en verdensomspennende bevegelse. (Rolling Stone magazine)

INFORMASJON OM VIP-BILLETTER:

The VIP ticket Includes:

• 1 Great Ticket to the show (or GA where applicable)
• 1 Meet and Greet with Karen and Georgia
• 1 Photo Op with Karen and Georgia
• 1 Autographed Litho
• 1 Exclusive VIP Item - TBD
• 1 VIP Commemorative Laminate


Within approximately fourteen (14) days of purchase you will receive an email from One Live Media with further details regarding your package fulfillment. Merchandise items are collected during the meet and greet and instructions are emailed approximately 48 hours prior to the event. For questions related to your VIP Package elements email: VIP@OneLiveMedia.com or call (877) 717-5816.

MyFavoriteMurder2018_Biljettforum_222x222px.jpg
View Event →
May
5
9:30 PM21:30

Dagfinn Lyngbø

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, setter opp ett siste show i Oslo og denne forestillingen i Folketeateret skal filmes for TV! Derfor tilbys det nå billetter til alle hans fans til en billigere penge enn vanlig, fordi her kommer det til å bli kjempestemning! 

Forestillingen som har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og har spilt over hele landet for fulle hus. Pr. i dag har det blitt ca. 300 forestillinger med nærmere 150.000 solgte billetter. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker. Dagfinn har også denne gangen med seg sin bestevenn og faste musiker, Bjarte Jørgensen, på scenen. Gled dere til en helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ!

Forestillingen varer i ca. 75 minutter – uten pause

171116-Supersmud_Folketeateret_300x300.jpg
View Event →
May
5
7:00 PM19:00

Dagfinn Lyngbø

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, setter opp ett siste show i Oslo og denne forestillingen i Folketeateret skal filmes for TV! Derfor tilbys det nå billetter til alle hans fans til en billigere penge enn vanlig, fordi her kommer det til å bli kjempestemning! 

Forestillingen som har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og har spilt over hele landet for fulle hus. Pr. i dag har det blitt ca. 300 forestillinger med nærmere 150.000 solgte billetter. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker. Dagfinn har også denne gangen med seg sin bestevenn og faste musiker, Bjarte Jørgensen, på scenen. Gled dere til en helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ!

Forestillingen varer i ca. 75 minutter – uten pause

171116-Supersmud_Folketeateret_300x300.jpg
View Event →
May
1
to May 4

John Cleese

Endelig kommer han til Norge!! Etter flere år på turné rundt i Europa, kommer han endelig til Oslo, og dette blir den aller siste muligheten for å se John Cleese live på scenen.

John Cleese er verdenskjent for sin svarte britiske humor, og at hans siste turné derfor heter «Last Time To See Me Before I Die» burde ikke vært noe sjokk, samtidig er dette jo hans siste turné!

Han er selvfølgelig godt kjent som det lengstlevende medlemmet i Monty Python, og ikke minst fra tv-serien «hotell i særklasse» som NRK har vist mer enn en gang, men ikke sjelden er han også omtalt som den moderne komediens gudfar. Nå er han 77 år, og selv om han har tenkt til å gi seg med denne turnéen er han skarp som aldri før, både i humor og samfunnskritikk. Svart komedie er ikke komplett uten at det går hardt utover venner og familie, men denne gangen er også han selv mer i fokus. 

300x300.jpg
View Event →