The Sound of Music
Sep
6
to Dec 21

The Sound of Music

The Sound of Music er en hjertevarmende musikal om familiebånd og kjærlighet som bygger på den virkelige von Trapp-familien fra Salzburg sin historie i 1938. Med den dystre trusselen fra et styrket Nazi-regime i nabolandet Tyskland som bakteppe, handler The Sound of Music om den klosterutdannede, Maria Rainer, som blir guvernante for enkemannen kaptein Georg von Trapp sine syv barn, og utfordringene det byr på.

Det er ingen musikaler som kan skilte med flere kjente sanger enn nettopp denne livlige og elskede musikalske historien om Maria og von Trapp-familien, som vil glede publikum med sine prisvinnende sanger som blant annet “Do-Re-Mi”, “The Sound of Music”, “Edelweiss”, Climb Every Mountain og mange flere.

En herlig historie med fantastisk musikk som vekker og skaper gode minner og varme følelser hos alle generasjoner! 

ROLLER

Maria Rainer -Lena Kristin Ellingsen

Kaptein Georg Von Trapp -Håvard Bakke

View Event →

God Jul og Fagott Nyttår
Dec
3
9:00 PM21:00

God Jul og Fagott Nyttår

Oslo Fagottkor er tilbake på Folketeateret! I kjent stil inviterer fagottene til en festforestilling fullstappet av juleglitter, bjelleklang og salig ufred

OM FORESTILLINGEN

I blankpussede sko og høye hæler, med store parykker og små hemninger, fremfører de vakker musikk og ellevill humor akkompagnert av et 12-personers orkester. Som alltid lover de gåsehud der du minst venter det.

View Event →
Svaensjøen
Nov
12
7:00 PM19:00

Svaensjøen

Saint Petersburg State Ballett

Saint Petersburg State Ballett kommer til Folketeateret med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.

Saint Petersburg State Ballett

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteateret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i Saint Petersburg, blant annet på Eremitasje-teateret i Vinterpalasset og Palace teateret.

Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky teateret. Det er disse forestillingene som etablerte Saint Petersburg som verdens ballettsentrum på slutten av 1800-tallet.

Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (Danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko. 

Prima dansere

Prima danserne som kommer til Folketeateret er:

SERGEY KONONENKO

Solist Mariinsky-teater

Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

 

ALEXANDER VOITIN

Solist St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

ANNA VOITINA

Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

Sergey Kononenko er blant verdens fremste ballettdansere. Han var spesielt invitert for å opptre for Danmarks Dronning Margrethe II under en gallaforestilling for henne i København i 2011. Han var også blant de utvalgte ballettdanserne som fikk opptre under avslutningsseremonien av OL i 2014. Han har vært hoveddanser i Mariinsky Theatre of St.Petersburg i en årrekke.

SVANESJØEN

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det Russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Musikk: Pjotr Illitsj Tsjajkovskij, Koreografi: Marius Petipa
Arrangør: Performing Artist Producer AS.

 

View Event →
Amanda Knox- Truth Matters
Oct
22
7:30 PM19:30

Amanda Knox- Truth Matters

Historien om Amanda Knox delte en hel verden – var hun skyldig eller uskyldig? Hun var en helt vanlig, amerikansk collegestudent som flyttet til italienske Perugia for å studere språk. En formiddag i november 2007 ble hele verdenen hennes snudd på hodet da hun kom hjem og fant ytterdøren brutt opp, vinduer knust og blod på badet. Da politiet kom sparket de inn døren til soverommet som tilhørte Amandas britiske romkamerat og fant venninnen brutalt knivdrept.

Mistanken ble raskt rettet mot Amanda og hennes italienske kjæreste. Det var innledningen til et syv år langt mareritt som varte helt til Knox tilslutt ble frikjent av Italias høyeste domstol. Den 22. oktober kommer hun til Oslo og Folketeateret for å fortelle sin skjebnesvangre historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.

View Event →
Oct
8
7:30 PM19:30

The Tallest Man on Earth

The Tallest Man on Earth har tidligere besøkt Norge ved flere anledninger. Da han gjestet Rockefeller i 2013 var etterspørselen så stor at konserten måtte flyttes til Sentrum Scene. I 2015 var han tilbake og spilte for fulle hus på Rockefeller og i Operaen. For førstnevnte ga Musikknyheter 8 av 10 mulige. Året etter returnerte han og holdt konserter i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Med gitaren og sin gjenkjennelige stemme kan musikken til The Tallest Man on Earth best beskrives som indie folk, og han sammenliknes med storheter som Bob Dylan, Bon Iver, Fleet Foxes og Father John Misty.

Det har vært stor etterspørsel etter The Tallest Man on Earth, og det er derfor en stor glede å endelig hente han tilbake til Norge. -Sier konsertarrangør MarkVaughn i Friction.

Bird Sees Solid Ground Artwork_preview (1) - Kopi.jpeg
View Event →
Jo Koy- Break the Mould Tour
Oct
2
7:30 PM19:30

Jo Koy- Break the Mould Tour

Jo Koy legger ut på europaturné i høst med sitt nyeste stand-up-show, «Break The Mold Tour», og første stopp på turneen er her på Folketeateret i Oslo den 2. oktober.

Koy har kommet en lang vei siden hans beskjedne begynnelse på en kafé i Las Vegas. Han har nå utviklet seg til å bli en av de fremste stand-up-komikerne i verden og selger ut komedieklubber og teatre over hele verden med sin smittsomme og eksplosive energi på scenen. Jo Koy henter mye inspirasjon fra sin familie, spesielt sin sønn, og alt av hans materiale har en universell appell.

I 2005 fikk Jo Koy muligheten til å opptre på The Tonight Show with Jay Leno, der han var en av få komikere som fikk stående ovasjon. Siden da har Jo Koy hatt to høyt rangerte og vellykede komediespesialer på Comedy Central, Don’t Make Him Angry og Lights Out. I 2017 slapp han sin tredje komediespesial, Jo Koy: Live From Seattle på Netflix. Han har også opptrådd på blant annet The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel Live og The Late Late Show with James Corden.

View Event →
Bruce Dickinson- Spoken Word
Sep
11
7:30 PM19:30

Bruce Dickinson- Spoken Word

OM FORESTILLINGEN

11.September inntar selveste Bruce Dickinson Folketeateret med sin «Spoken Word» forestilling. 
Legendarisk frontfigur i et av verdens største rockeband, Iron Maiden - og pilot, grunder, ølbrygger, fekter, forfatter. 
Bruce deler fascinerende historier fra sin karriere, servert med karisma og humor - og tar imot spørsmål fra salen. 

Billett kr 666.- + gebyr inkluderer signert utgave av Bruce`s selvbiografi, nominert årets bok i UK. 
Èn bok pr billett.

View Event →
Sep
10
8:00 PM20:00

Blame it on Bianca Del Rio

BiancaDelRio-BlameItOn-Oslo-Square_preview.jpeg

KJØP BILLETTER

Meet and Greet: 17:45

General Admission: 19:00

Show start: 20:00

BIANCA'S GUILTY VIP PACKAGE – 1500 KR (exclusive of fees/charges)

• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Bianca's "GUILTY" Section * 
• Includes a Ticket in the best view seats determined by the venue • One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio! 
• Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio • Signing-Off - Each VIP Guest Will Receive an Autographed, Limited Edition "Blame It On Bianca Del Rio" Tour Poster
• Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
• Essential Bianca Del Rio VIP Merchandise • One VIP Gift Item Created Exclusively For VIP Package Purchasers
• One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard * Venue seating configurations can vary market-by-market

BIANCA'S INNOCENT VIP PACKAGE- 765 KR (exclusive of fees/charges)

• One Ultra-Premium Reserved Ticket in Bianca's "Innocent" Section * 
• One Exclusive Invite to the Preshow VIP Meet & Greet with Bianca Del Rio! 
• Individual Photo Opportunity with Bianca Del Rio
• Forget the Lines! Access to the Merchandise Booth for All Your Bianca Del Rio Shopping Needs Before General Public
• Essential Bianca Del Rio VIP Merchandise
• One Commemorative Bianca Del Rio VIP Laminate & Matching Lanyard * Venue seating configurations

View Event →
Operafantomet har endelig kommet hjem
Sep
7
to Dec 31

Operafantomet har endelig kommet hjem

Operafantomet har endelig kommet hjem

Premiere 7. september 2018!

The Phantom of the Opera er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om å lengte etter kjærlighet. I handlingens sentrum står det mystiske og ensomme operafantomet på operaen i Paris, og hans besettelse av ballettdanserinnen Christine Daaé.

Andrew Lloyd Webbers følelsesladde musikk har gjort at The Phantom Of the Opera i dag er en av verdens mest populære musikaler. Siden urpremieren i London 1986 har den blitt sett av over 140 millioner mennesker i 30 land. Nå er tiden endelig kommet til Norge, og til Oslo sitt svar på Broadway: Folketeateret. Det er på tide at det norske publikummet får nyte The Phantom of the Opera sin dramatiske historie og storhet!

Forestillingen spilles på norsk.

For spilleplan og kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
Jun
16
9:00 PM21:00

RuPaul`s Drag Race

Melding fra RuPaul´s Drag Race:

Your favorite drag stars return with a fierce new show for 2018 in The Official RuPaul’s Drag Race World Tour! Hosted by Shangela with sickening performances by Katya Kim Chi, Latrice Royale, Sharon Needles, Violet Chachki, Valentina and a surprise guest from the all new 10th season!”

RP3.jpg
View Event →
Stephen Lynch
Jun
7
7:30 PM19:30

Stephen Lynch

Komiker og musikker STEPHEN LYNCH, også kjent som «the Beyonce of Scandinavia» kommer til Oslo med turneen «The My Old Heart Tour»

Stephen Lynch tar med seg sin nyeste turné «THE MY OLD HEART TOUR» til Norge. Torsdag 7. juni vil han opptre på Folketeateret i Oslo. Billetter i salg 16. februar via www.acomicsoul.com og www.billettportalen.no. «Det er nesten 10 år siden Broadway-stjernen Stephen Lynch tok turen til Norge med sin kombinasjon av stand-up og visesang så dette gleder vi oss stort til! Stephen Lynch har provosert, forundret og underholdt for fulle hus verden rundt og endelig er det Norge sin tur igjen», sier Sindre Pernell Nordby fra arrangøren A Comic Soul. 

View Event →
May
9
7:30 PM19:30

My Favorite murder Live

My Favorite Murder dreier seg om noe så usannsynlig som en podcast om kriminalkomedie. Bak står stand-up komikeren og TV-skribenten Karen Kilgariff, som blant annet har vært hovedforfatter på Ellen DeGeneres show, og TV-personlighet og programleder for the Cooking Channel, Georgia Hardstark. 

Med denne podcasten har de amerikanske damene slått tidligere nedlastningsrekorder og utløst en entusiastisk og hengiven “Murderino”-fanbase som løp mann av huse for den landsdekkende turnéen deres i vår.

Hver uke tar Kilgariff og Hardstark opp krimhistorier fra virkeligheten, alt fra obskure seriemordere fra 1500-tallet til kjente monster som Ted Bundy. De balanserer komedie med innsikt, snakker ofte om egne utfordringer og deres fanskare har bidratt til showets enorme popularitet. Showet er fascinerende og lettbeint – og absolutt avhengighetsskapende.

Showet figurerer jenvlig på iTunes 10 på topp Comedy Podcast chart, og My Favorite Murder har blant annet blitt omtalt i Entertainment Weekly og The Rolling Stone magazine.

-“My Favorite Murder” startet med at Karen Kilgariff og Georgia Hardstark jobbet seg gjennom egen frykt. Nå er det blitt en verdensomspennende bevegelse. (Rolling Stone magazine)

INFORMASJON OM VIP-BILLETTER:

The VIP ticket Includes:

• 1 Great Ticket to the show (or GA where applicable)
• 1 Meet and Greet with Karen and Georgia
• 1 Photo Op with Karen and Georgia
• 1 Autographed Litho
• 1 Exclusive VIP Item - TBD
• 1 VIP Commemorative Laminate


Within approximately fourteen (14) days of purchase you will receive an email from One Live Media with further details regarding your package fulfillment. Merchandise items are collected during the meet and greet and instructions are emailed approximately 48 hours prior to the event. For questions related to your VIP Package elements email: VIP@OneLiveMedia.com or call (877) 717-5816.

MyFavoriteMurder2018_Biljettforum_222x222px.jpg
View Event →
May
5
9:30 PM21:30

Dagfinn Lyngbø

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, setter opp ett siste show i Oslo og denne forestillingen i Folketeateret skal filmes for TV! Derfor tilbys det nå billetter til alle hans fans til en billigere penge enn vanlig, fordi her kommer det til å bli kjempestemning! 

Forestillingen som har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og har spilt over hele landet for fulle hus. Pr. i dag har det blitt ca. 300 forestillinger med nærmere 150.000 solgte billetter. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker. Dagfinn har også denne gangen med seg sin bestevenn og faste musiker, Bjarte Jørgensen, på scenen. Gled dere til en helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ!

Forestillingen varer i ca. 75 minutter – uten pause

171116-Supersmud_Folketeateret_300x300.jpg
View Event →
May
5
7:00 PM19:00

Dagfinn Lyngbø

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, setter opp ett siste show i Oslo og denne forestillingen i Folketeateret skal filmes for TV! Derfor tilbys det nå billetter til alle hans fans til en billigere penge enn vanlig, fordi her kommer det til å bli kjempestemning! 

Forestillingen som har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og har spilt over hele landet for fulle hus. Pr. i dag har det blitt ca. 300 forestillinger med nærmere 150.000 solgte billetter. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker. Dagfinn har også denne gangen med seg sin bestevenn og faste musiker, Bjarte Jørgensen, på scenen. Gled dere til en helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ!

Forestillingen varer i ca. 75 minutter – uten pause

171116-Supersmud_Folketeateret_300x300.jpg
View Event →
May
1
to May 4

John Cleese

Endelig kommer han til Norge!! Etter flere år på turné rundt i Europa, kommer han endelig til Oslo, og dette blir den aller siste muligheten for å se John Cleese live på scenen.

John Cleese er verdenskjent for sin svarte britiske humor, og at hans siste turné derfor heter «Last Time To See Me Before I Die» burde ikke vært noe sjokk, samtidig er dette jo hans siste turné!

Han er selvfølgelig godt kjent som det lengstlevende medlemmet i Monty Python, og ikke minst fra tv-serien «hotell i særklasse» som NRK har vist mer enn en gang, men ikke sjelden er han også omtalt som den moderne komediens gudfar. Nå er han 77 år, og selv om han har tenkt til å gi seg med denne turnéen er han skarp som aldri før, både i humor og samfunnskritikk. Svart komedie er ikke komplett uten at det går hardt utover venner og familie, men denne gangen er også han selv mer i fokus. 

300x300.jpg
View Event →
Apr
22
7:30 PM19:30

Marc Maron

Marc Maron sjokkerte en hel verden når han som første podcaster noen sinne fikk besøk av en sittende amerikansk president. Det er åpenbart ikke uten grunn at Obama valgte akkurat Marc Maron, da han har skrevet og opptrådt med rå, ærlig og tankevekkende komedie for radio, TV, scenen, bøker og online i over tjue år. Ved siden av stand up er han kjent for sin podcast ”WTF med Marc Maron”, og i tillegg til tidligere nevnte president har han blant annet hatt gjester som Conan O’Brien, Robin Williams, Keith Richards, Ben Stiller, Julias Louis-Dreyfus, Lorne Michaels. Den 22. april tar han turen til Folketeateret.

”If you haven’t seen Marc Maron do stand-up, you have to go out to see Marc Maron do stand-up!” – Jimmy Fallon

MarcMaron2018_Folketeateret_351x214px_preview.jpeg
View Event →
Apr
11
7:00 PM19:00

Jimmy Carr

En mann som har viet sitt liv til å lage perfekte vitser og har etterlatt seg et bredt spor av latter uansett hvor han har vært. Jimmy Carrs nye turne er perfeksjonert med alt vi elsker å le av og bli sjokkert av, til en utrolig enestående kveld med underholdning.
 
Jimmy Carr har vært på stand-up scenen i 15 år. På den tiden har han utført 9 utsolgte turneer, spilt nesten 2000 forestillinger til over 2 millioner mennesker på 4 kontinenter. Han har vunnet den britiske komedieprisen for "Best Live Stand-Up Tour" og blitt nominert til Perrier Award.  
 
Alle Carrs erfaringer fra sin karriere er samlet i ett og samme show—dette er det beste av Jimmy Carr.
 

300X300 (002).jpg
View Event →
Apr
5
8:00 PM20:00

Ludovico Einaudi

Den italienske pianisten Ludovico Einaudi fyller konsertsaler verden over med sin unike musikk.

Med stille, klare toner tar han sitt publikum med inn i en drømmende verden. Hans musikk er mye brukt av filmindustrien og mest kjent er kanskje hans fantastiske musikk til den franske storfilmen «De urørlige».

Ludovico Einaudis musikk veksler mellom minimalistisk klarhet, ett nesten melankolsk tonebilde og stormende følelser.

 

Sist han besøkte Norge solgte han ut Oslo Konserthus, så her gjelder det å skynde seg!

ludovico-einaudi-300x300.jpg
View Event →
Feb
22
7:30 PM19:30

Russell Brand

Komikeren, skuespilleren og sexsymbolet Russell Brand er tilbake og tar med seg sin RE:BIRTH-turné til Norge. Russell Brand er på jakt etter meningen med livet han har startet og får glimrende kritikk i hjemlandet.

”His Stalls-roving improvisation is as winning as his script” – The Daily Telegraph

Den 22. februar tar han altså turen hit til Folketeateret i Oslo.

Russell Brand har siden starten av berømmelsen i 2003 etablert seg som en av verdens mest anerkjente stand up-komikere. Hans kritikerroste turneer inkluderer SHAME (2006), ONLY JOKING (2007), SCANDALOUS (2009), som var starten på hans livedebut i USA, og den enormt vellykkede MESSIAH COMPLEX (2013), som også var en bestselgende DVD.

Bortsett fra å drive med stand up er Russell Brand også en fenomenalt vellykket TV-vert, skuespiller, forfatter, podcaster, spaltist, politisk kommentator, samt en aktivist for psykisk helse og narkotikarehabilitering. 

300 russell.jpg
View Event →
Jan
18
7:30 PM19:30

Jim Gaffigan-Noble Ape Tour

Jim Gaffigan (US) Noble Ape Tour – Folketeateret 18.januar 2018

Jim Gaffigan har en imponerende CV, han er 1 av 10 komikere som har solgt ut Madison Square Garden, kåret av The Washington Journal til «The King of Clean Comedy», New York Times best selgende forfatter, skuespiller, Grammy nominert, og valgt til å underholde Pave Francis og over 1 million (!) andre i Philadelphia. Til tross for alt dette så var det Netflix og Itunes som skaffet den Billboard-toppende fembarnsfaren en fanskare i Europa. Hans fjerde Netflix special «Obsessed» premierte som nr. 1 på Itunes!

 

Rullestoler bestilles gjennom Folketeateret.

Jim Gaffigan.jpg
View Event →
Jan
14
3:00 PM15:00

Nyttårskonserten med Schönbrunn Festival Orchestra Vienna

nyttårskonsert.jpg

For andre år på rad kommer den verdensberømte nyttårskonserten vi alle kjenner fra NRK til Oslo. De spilte for første gang i Norge sist januar i Oslo Konserthus, konserten solgte ut med en gang og det med stormende jubel og trampeklapp. Denne gangen kommer del altså hit til oss på Folketeateret.

Repertoaret er hentet fra den verdensberømte TV-konserten som siden 1959 har blitt sendt første nyttårsdag, og som er fast tradisjon å få med seg for mange norske familier denne dagen. Hver konsert avsluttes i kjent stil med Radetzky-marsjen, der publikum taktfast deltar under dirigentens ledelse.

For kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
Dec
21
to Dec 22

Julestemning på et Blunck, Bettan & Endresens

julestemning.jpg

Suksessen fortsetter!

Er du en av dem som ikke fikk billett til fjorårets megasuksess? Eller ønsker du å oppleve disse magiske artistene én gang til?

Nå har du sjansen. Etter å ha fått strålende kritikker og trukket fulle hus over hele landet (nesten 20.000 publikummere), er Elisabeth «Bettan» Andreassen, Tor Endresen og Øivind Blunck igjen klare for å gi deg den perfekte julestemningen!

For kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
Dec
6
to Dec 13

Julekonsert Oslo fagottkor

God jul og fagott nyttår

oslo-fagottkor.jpg

Oslo fagottkor gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til storslått julefeiring i Folketeateret. Med større orkester og mer stæsj enn noen sinne, byr fagottene på en formidabel julefest der stress og gnål er erstattet av strass og glitter. Velkommen til en kveld med masse humor, stort show og vakker musikk som gir deg gåsehud der du minst venter det.

For spilleplan og kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
NRKs juleparty
Nov
21
6:10 PM18:10

NRKs juleparty

NRKs juleparty

nrks juleparty.jpg

Silya er NRKs syngende programleder når det inviteres til en julekonsert helt utenom det vanlige.  

Medvirkende artister er blant andre: Adam Douglas, Maria Mena, Kurt Nilsen, Makeda, Kringkastingsorkesteret og Oslo Hit Ensemble.

For kjøp av billetter, klikk her.

 
View Event →
Nov
8
6:00 PM18:00

Aftenpostens Klimakonferanse

kloden-vår.jpg

#klodenvår - Mat

Orkaner herjer. Nye varmerekorder i luft og hav. USA trekker seg fra den globale klimaavtalen. Vil du oppdateres om klimavitenskap og klimapolitikk? Vi gjentar suksessen fra de to siste årene.

I år retter vi søkelyset mot mat. 

Dette er noen av spørsmålene vi kommer til å ta opp på #klodenvår

 • Må vi spise mindre kjøtt?

 • Hva er poenget med økologisk mat – redningen eller tull og tøys?

 • Hvordan lage burger av gress?

 • Hvordan klarer insektene jobben med å gi oss mat i klimaendringenes tid?

Program
Kl. 18 – 19.30

 • Året da ekstremværet slo til mange steder. Har klimaendringene skylden?  Helge Drange, klimaforsker fra Bjerknessenteret.

 • Har kjøtt egentlig noen plass i et klimavennlig kjøkken?  Kokk og matskribent Andreas Viestad.

 • atproduksjon er en større klimaskurk enn biltrafikk. Og hvordan vil klimaendringene ramme verdens matproduksjon? Store dilemmaer. Store farer.  Klimaforsker Bob Van Oort, CICERO

 • Bellona dyrker agurker i ørkenen og alger på Vestlandet. Frederic Hauge forteller om miljøvernerens kamp for å finne egne løsninger på klimaproblemet.

 • Bacon av alger. Pasta av alger. Smaker det godt? Oppfinneren Willem Sodderland fra Amsterdam forteller om en eksploderende interesse for ny mat.

 • Hva smaker best? Bacon fra svin eller havet? Andreas Viestad steker og tester.

 • Den store kjøttduellen – kjøtt er klimaskurk, men vi elsker det. WWFs Nina Jensen og kjøttindustriens Dag Henning Reksnes barker sammen.

 • Dramatisk insektsdød i Europa skremmer vettet av forskerne. Insektene er navet i vår matproduksjon – de pollinerer og lager næring. Og de kan spises. Professor Anne Sverdrup-Thygeson tar oss med på en reise til en ny matverden vi kanskje må bruke snart.

 PAUSE
 
Kl. 20 – 21.30

 • Vi kaster vanvittig mye brukbar mat. Mye av det er perfekt. Hvordan komme ut av «best-før»-tvangen vår? Q-meierienes Bent Myrdahl har løsningen.

 • Hva er økomat? Er det tull og tøys eller veien til et bedre klima? Skribent Siri Helle og professor Birger Svihus i duell/samtale.

 • Dyrke maten din i kjelleren eller på loftet? Uten jord og uten dagslys. Maximillian Loessl, medgrunnlegger av Vertical Farming-foregningen, har løsningen på hvordan du kan dyrke hjemme på kjøkkenbenken.

 • California nekter å følge president Donald Trumps anti-klimakamp og har inngått egen avtale med Norge. Klimaminister Vidar Helgesen forklarer hvorfor og hvordan.

 • «Årets håndtrykk» Storbrands nye bærekraftpris på 500 000 kroner deles ut til en bedrift, organisasjon eller enkeltperson som har gjort det viktigste for å begrense klimaendringene. 

Med forbehold om endringer.

Konferansen holdes i Folketeateret.

Billetter kan kjøpes her.

View Event →
Sep
8
to Mar 18

Les Misérables

Les Misérables

F1119.jpg

Basert på Victor Hugo sin roman med samme navn, tar Les Misérables oss med inn i 1800-tallets Frankrike der en gryende revolusjon skaper bakteppet for en uforglemmelig historie om selvoppofrelse, kjærlighet og lidenskap. Med sin gripende historie og kjente og kjære sanger som "I Dreamed A Dream", "On My Own", "Bring Him Home", og "One Day More» har Les Misérables blitt en av de mest avholdte musikalene i teaterhistorien, og engasjerer fremdeles både publikum og kritikere verden over.

Musikalen fremføres på norsk.

Varighet: Ca 3 timer inkludert pause.

Forestillingen inneholder enkelte dramatiske scener med bl. a. pyrotekniske effekter. Det anbefales at barn går i følge med voksne.

Anbefalt aldersgrense:

Vi får en del spørsmål om anbefalt aldersgrense på Les Misérables. Avhengig av om barnet er vant til å gå på teater og har interesse for det osv., vil vi ikke anbefale å ta med barn under 7 år på Les Misérables. Folketeateret har en generell nedre aldersgrense på 3 år uavhengig av forestilling.

For spilleplan og kjøp av billetter, klikk her.

View Event →
Les Misérables til Folketeateret
Jul
29
to Jul 30

Les Misérables til Folketeateret

Bacon ipsum dolor amet shoulder pork loin ground round turkey cow sausage porchetta boudin tenderloin ham turducken pork belly chicken. Meatloaf andouille landjaeger kielbasa turkey ham hock rump beef ribs shank. Biltong tail cupim ball tip rump meatloaf hamburger doner. Andouille capicola ground round salami filet mignon shoulder. Alcatra salami shank chicken brisket frankfurter short ribs turducken sirloin landjaeger pastrami cow pancetta.

Jowl bacon doner bresaola cow kevin. Biltong cupim flank, beef ribs ham pork loin filet mignon tongue shoulder jerky short ribs chuck porchetta tri-tip. Filet mignon burgdoggen drumstick, pork belly kielbasa capicola pork loin flank. Pancetta biltong drumstick alcatra tri-tip cow picanha tongue boudin.

View Event →