Back to All Events

Svanesjøen med St. Petersburg state Ballet

The Russian Ballet theatre/St. Petersburg State Ballet kommer tilbake til Folketeateret med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.Varighet 2 timer og 20 minutter inkludert to pauser.

OM FORESTILLINGEN

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det Russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteateret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i St. Petersburg, blant annet på Hermitage-teateret i Vinterpalasset og Palace-teateret.

Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky teateret. Det er disse forestillingene som etablerte St. Petersburg som verdens ballettsentrum på slutten av 1800-tallet. Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko.

Primadanserne som kommer til Folketeateret er:

SERGEY KONONENKO

Solist Mariinsky-teater
Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

ANNA VOITINA

Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre
Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

Kjøp billetter her: https://www.folketeateret.no/program/svanesj%C3%B8en-1/forestillinger

1340x750.jpg
Earlier Event: November 10
Hannah Gadsby